De 34ste editie van ART Knokke-Heist vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023. Iedereen is van harte welkom.

0

Je mandje is leeg


Imponeer en betover met dit perfecte design

Een QlockTwo is niet zomaar een klok. Met dit prachtige design haal je een kunstwerk in huis. Bestel jouw QlockTwo online of kom alle uitvoeringen vrijblijvend bekijken in onze galerie in Knokke en laat je betoveren door dit prachtig staaltje techniek.

stArt to Art is officieel verdeler én Certified Expert van QlockTwo.

Toen we in 2008 de allereerste Qlocktwo bouwden, was het één van de vele andere kunstprojecten voor ons en bedoeld voor onszelf. Vrienden en familie begonnen er echter zo vaak om te vragen, dat de QlockTwo's zich via ons netwerk verspreidden. We besloten toen om tien stuks te maken voor een beurs en de mensen waren zo enthousiast dat ze meteen waren uitverkocht. Dat was het moment waarop we ons volledig realiseerden welk effect dit kunstobject op mensen had. - Marco Biegert & Andreas Funk

 De QlockTwo verovert het hart van elke kunstliefhebber die houdt van stijlvol design.

Dit prachtige ontwerp brengt op bijzondere wijze een hommage aan de tijd. Een matrix van 110 schijnbaar willekeurig gerangschikte letters vormen de basis. De afzonderlijke letters worden door oplichtende vlakken gecombineerd tot woorden die de tijd weergeven in stappen van vijf minuten. Vier oplichtende punten in de hoeken zorgen voor de precieze weergave per minuut.

De QlockTwo is beschikbaar in vele kleuren en materialen, van gekleurd acrylglas tot edel bladgoud.

De tijd weergeven in woorden. Dit eenvoudig idee werd door Marco Biegert en Andreas Funk uitgewerkt in een prachtig ontwerp. Het idee dateert al van 1989 en na heel wat geëxperimenteer werd de eerste QlockTwo in 2009 gepresenteerd in Stuttgart. Nadien ging het heel snel. Biegert & Funk ontving ondertussen al meer dan 30 internationale designprijzen waaronder de prestigieuze Red Dot Award voor diverse uitvoeringen van de QlockTwo.

De QlockTwo wordt nog steeds met de hand vervaardigd in de fabriek in Schwäbisch Gmünd.

QlockTwo - Red Dot Design Award

QlockTwo-Hoe werkt het?